Els nostres miradors

No et pots perdre les millors sortides i postes de sol des dels nostres miradors, punts emblemàtics i amb molta història i, sobretot, amb una font d’energia natural única.

Mirador de la Caseta dels Alemanys: Ubicat a la zona del Puig de Cerbère en direcció al mar, on hi trobem testimonis de la Segona Guerra Mundial. Aquesta petita construcció, coneguda com la Caseta dels Alemanys, indica el punt més al sud d’Europa al qual van arribar les forces del Tercer Reich durant la Segona Guerra Mundial, tot vigilant el pas de vaixells cap a França. A més, les sortides de sol des d’aquest punt estan plenes de màgia, amb vistes espectaculars al Cap de Creus i Cap de Cerbère.

Mirador del Coll de Belitres: Al Coll de Belitres, el pas fronterer entre Portbou i Cerbère, hi trobem un dels Espais de Memòria Transfronterers del Museu de l’Exili. Les bateries de canons i plafons explicatius ens parlen de la retirada dels republicans al final de la Guerra Civil. Aquest punt dóna vistes sobre les badies de Cerbère i Portbou, espai de la Costa Vermella i del nord de la Costa Brava.

Mirador dels Canons: Els Canons es troben a la vessant de la Serra de la Murta, amb vistes privilegiades a la badia de Colera. Es tracta d’un espai de contemplació singular on la Tramuntana se sent amb més força i fa que els penya-segats de la zona es facin més alts i més espectaculars. Pots arribar-hi des del mític Coll del Frare; si ets a Portbou, és una visita obligatòria!

 

MAPA dels MIRADORS