PORTBOU I CERBÈRE PRESENTEN EL PROJECTE “PRIMAVERA TRANSFRONTERERA ACTIVA”

1/24/2020 / General

El dissabte 2 d’abril és la data d’inici de l’innovador programa “Primavera transfronterera activa”. El projecte que es presenta és fruit de la voluntat dels ajuntaments de Portbou i Cerbère de desenvolupar, de manera conjunta, una nova iniciativa de cooperació entre ambdós consistoris per dinamitzar i atraure turisme actiu de qualitat i posar en valor la riquesa natural, cultural i històrica d’aquest territori fronterer, de gran diversitat natural i d’ubicació geogràfica estratègica durant molts anys.


La presentació del projecte va tenir lloc a l’emblemàtic Coll de Belitres amb l’assistència dels alcaldes de les dues localitats: Xavi Barranco (Portbou) i Christian Grau (Cerbère). Al mateix acte també va assistir el Director de la Casa de la Generalitat de Perpignan, el Sr. Josep Puigbert.

Segons els alcaldes de totes dues localitats, «la finalitat és aprofitar el potencial d’aquest territori, el veïnatge dels dos municipis i la proximitat de les dues poblacions per establir una estratègia turística conjunta i així sumar esforços i esdevenir complementaris en un nínxol concret d’atracció de visitants: el turisme actiu. Alhora, aquesta col·laboració vol ser la primera passa per establir sinergies entre les dues administracions i entre els teixits empresarials del sector turístic de tots dos municipis».

Amb aquesta finalitat, els dos municipis transfronterers van obtenir una subvenció al programa de l’Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer per al concepte de dinamització turística mitjançant experiències actives i de natura.

Durant cada cap de setmana des de Setmana Santa i fins a finals d’agost s’oferiran tot tipus de propostes de turisme actiu: senderisme slow, sortides en e-Bikes, trailrunning, nordic walking, sortides en caiac i sortides en barca i snorkel. Es tracta d’activitats circulars, en la seva gran majoria, orientades a tots els públics i aniran alternant els seus punts de sortida entre ambdós municipis.

En paral·lel a les activitats, es proposen paquets d’experiències que inclouen les activitats i els allotjaments i restaurants dels municipis. Així, qui presenti un tiquet d’un allotjament o un restaurant de Portbou o de Cerbère obtindrà un 50% de descompte en el cost de l’activitat.

Els dos ajuntaments també han apostat per la mobilitat sostenible entre ambdós municipis. Per fer-ho, amb la finalitat de potenciar el transport públic, també es farà un descompte del 50% de l’activitat a totes aquelles persones que mostrin el bitllet de trajecte amb transport públic.

Tornar al llistat